Betalt samarbete

Gold Town Games

Emission

4 okt - 18 okt

Intervju om Emissionen

(Subtitle in English)

Gold Town Games vill bli världsledande på mobila sportmanagerspel. Och de är på god väg.

Med lanseringen av ytterligare ett nytt globalt mobilspel står Skellefteå-bolaget Gold Town Games inför en spännande expansionsfas. För att finansiera tillväxten förstärker bolaget nu kassan med en emission.

Text: Christian von Essen

Marknaden för mobilspel är tuff, men knappast mättad. För varje ny smartphone-modell rullas ytterligare miljontals telefoner ut till nya användare – inte sällan på tillväxtmarknader. Kostnaden för att vara uppkopplad och delaktig i den digitala världen är idag försumbar.

Med utgångspunkt i denna potentiella världsmarknad gav sig entreprenören Pär Hultgren och hans team in i det minst sagt ambitiösa projektet att utveckla världens bästa mobilspel för sportmanagers. Det är en växande kategori av mer komplexa idrottsspel, där användaren inte behöver spela snabba matcher. Istället handlar det om att strategiskt och metodiskt bygga upp sitt lag över tid – värva spelare och investera i klubbens arena för att sakta men säkert ta sig upp i ligasystemet och fram mot de stora cupfinalerna.

CEO Pär Hultgren

“ Marknaden för mobilspel är tuff, men knappast mättad ”

World Football Manager

World Hockey Manager

Intervju om Gold Town Games

“ Vi vill vara världsledande på managerspel i flera sporter, så lärdomarna vi drar från att ha två produkter på marknaden blir oerhört värdefulla framöver ”

Bygger framgång på erfarenheter

Bolaget grundades 2015 och två år senare kunde Gold Town Games släppa sitt första spel, World Hockey Manager. Spelet blev snabbt ledande inom sin nisch, och har i dagsläget laddats ner fler än en miljon gånger. En svindlande siffra för de flesta app-utvecklare, men för Gold Town Games är det bara början på en större resa.

– Vi träffade rätt från början, med en bra produkt på en nischad marknad. Nu vet vi exakt hur vi ska göra och vilka utmaningar som finns. Jag ser oss som bergsbestigare. Vi har klarat första toppen, och nu går vi in i en ny bergskedja.

Denna nya bergskedjas första topp innebär att ta ledartröjan inom en ännu större marknad: fotboll. Uppföljaren World Football Manager har under 2019 lanserats i beta-version på ett fåtal marknader, för att mot årsskiftet växla upp till europeisk närvaro och därefter global. Tanken är att de båda spelen ska stärka och komplettera varandra.

“ Vi träffade rätt från början, med en bra produkt på en nischad marknad ”

Plattform för skalbarhet

Affärsmodellen bygger på en så kallad freemium-princip, vilket innebär att spelen är gratis att ladda ner och börja spela. Som användare kan man därefter köpa virtuell valuta inne i spelet för att exempelvis uppgradera sin arena, anskaffa bättre spelare eller påskynda vissa processer.

En viktig förutsättning för framtida skalbarhet är den egenutvecklade digitala plattformen W3XM, spelens viktiga bakgrundsmotor som ständigt hålls uppdaterad och optimerad. Visionen stannar nämligen inte vid två spel, menar Pär Hultgren.

– Plattformen är modulär och ligger till grund för att kunna växla upp med fler spel i framtiden. När vi nått lönsamhet – målsättningen är i slutet av Q2 2020 – kommer vi börja fokusera på spel tre i serien.

Vilken sport det blir till trean återstår att se, och Pär Hultgren vågar inte lova för mycket. Men faktum kvarstår att det finns en rad stora lagsporter med globala följarskaror som kan vara intresserade av managerspel – amerikansk fotboll, baseball, volleyboll, handboll och basket är några exempel. Även motorsport röner stort globalt intresse och skulle kunna fungera för spel på en strategisk nivå.

Befinner sig på ”den bästa platsen”

Redan i dagsläget jobbar ungefär en tredjedel av bolagets anställda överlappande med både World Hockey Manager och World Football Manager samtidigt. Stordriftsfördelarna ökar med varje nytt släpp, samtidigt som spelen kan få draghjälp av varandra på nya marknader.

– World Football Manager tror vi kommer nå många fans i klassiska fotbollsländer som Tyskland, England och Frankrike – men även USA, Sydkorea och Japan är superintressanta. För att inte tala om Kina!

Pär Hultgren menar att Gold Town Games befinner sig i ett mycket intressant skede just nu.
– Vi vill vara världsledande på managerspel i flera sporter, så lärdomarna vi drar från att ha två produkter på marknaden blir oerhört värdefulla framöver. Förutom att introducera World Football Manager globalt kommer vi också att marknadsföra hockeyspelet mer eftersom vi ser att det fortfarande har stor potential att växa. Vi står inför en mycket spännande framtid och välkomnar alla som vill följa med på den resan.

Emissionsfakta

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen (alla datum hänför sig till 2019)

(Swipe eller Scrolla vänster)

Aktieägare i Gold Town Games har företrädesrätt att teckna aktier.
En (1) befintlig aktie som innehas på avstämningsdagen den 2 okt 2019 berättigar till fyra (4) teckningsrätter. Fem (5) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie till kursen 0,90 kr

Teckningsperioden löper under perioden 4 oktober - 18 oktober 2019

Teckningskursen är 0,90 SEK per aktie

Vid full teckning av företrädesemissionen tillförs Gold Town Games cirka Vid full teckning kommer Bolaget tillföras ca 10,4 MSEK före emissionskostnader

Anmälningssedel för teckning av aktier UTAN stöd av teckningsrätter i Gold Town Games*

Share

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google